lind-bgr-huvud.png

 

Hem Om mig Filmvisning Naturvandring Filmer Fotogalleri Kontakta mig

 

  

Filmvisning & kåseri

Låt mig först som sist säga detta. Att vara naturfilmare är inget yrke eller någon renodlad hobby. Det är ett sätt att leva. Jag känner mig oerhört privilegierad som får syssla med det jag helst vill. Jag får vara ute i naturen precis när jag vill och hur ofta jag vill.

Många gånger måste jag näst intill nypa mig i armen för att förvissa mig om att jag inte drömmer. Hur många får ha det på det sättet? Jag försöker alltid tänka på det när jag gör film, att nalkas vad jag än skall skildra med hänsyn, ödmjukhet och respekt. Jag hoppas att alltid kunna göra det och att det även skall märkas i mina filmer.

Jag vill inte byta bort mitt sätt att leva mot något annat. Så länge någon vill se mina alster kommer jag att fortsätta, även om jag till slut måste bäras ut. Ty därute i naturen har man tid att tänka, att lyssna och ge akt på alla skeenden. En del av dessa stunder har jag försökt skriva ner.

Hoppas Ni också känner något av den glädje, och för all del även vissa gånger besvikelse, jag känt när jag fått vara därute i den fantastiska skandinaviska vildmarken med min kamera och bandspelare.

Så levde jag mitt yrkesverksamma liv i många år men numera har jag sålt min kamera och ägnar mig åt att göra nya filmer av allt material som finns i mitt arkiv samt även försökt skriva om i mina almanackor.

Under sommaren

visar jag min nya film

mitt-liv-som-naturfilmare-text.jpgpå bygdegården i Tänndalen

​8 juli till 23 september kl 19:00.

Förutom filmen blir det kåseri av mig.

Entré: 100 kr per deltagare inkl fika.

På grund av coronasmittan har vi beslutat att ställa in vårens visningar.

Årets film ”Sångfåglar” finns att köpa liksom almanackan och

boken ”Min vän Fjällräven” på tel. 0703-722509.

Skargard_sommar_film_2014.png

Copyright © Ingemar Lind ~ RT-data 2020

Alla rättigheter reserverade. Det är förbjudet att kopiera, publicera och sprida innehåll och bilder från denna hemsida utan särskilt skriftligt tillstånd.